Suomen 4g | Isännöintitoimisto ja isännöintipalvelut
15620
post-template-default,single,single-post,postid-15620,single-format-standard,ajax_fade,page_not_loaded,,side_area_uncovered_from_content,qode-theme-ver-7.4,wpb-js-composer js-comp-ver-4.5.2,vc_responsive
 

Isännöintitoimisto ja isännöintipalvelut

30 Jun Isännöintitoimisto ja isännöintipalvelut

Isännöintitoimisto ja Isännöintipalvelut ovat keskeinen toimiala taloyhtiöiden kunnossapidossa. Isännöinnin tarkoituksena on pitää taloyhtiöiden asioista huolta, vastata taloyhtiöön liittyvien toiveiden toteutuksista ja ylläpitää asuntojen kuntoa. Isännöitsijä toimii taloyhtiön toimitusjohtajana ja se valitaan taloyhtiön hallituksen toimesta. Isännöitsijät toimivat yleensä useamman asukkaan taloyhtiöissä, mutta heidän palveluitaan on mahdollista saada myös yksittäisille kotitalouksille. Tällä hetkellä Suomessa sijaitsee noin 800 isännöintiyritystä ja alalla toimii noin 2 500 isännöitsijää.
Taloyhtiön tulisi kiinnittää suurta huomiota isännöitsijän pätevyyteen, sitä valitessaan. Isännöitsijöille ei ole lain mukaan minkäänlaista koulutus- tai osaamisvaatimusta, mutta heidän työskentelyn toteuttamiseen liittyy monia lakeja ja periaatteita. Suomessa on kuitenkin mahdollista suorittaa isännöintialaan kuuluvia koulutuksia yliopistoissa, toisen asteen oppilaitoksissa ja ammattikorkeakouluissa. Isännöitsijän on mahdollista ja toivottavaa kehittää itseään erilaisilla alaansa täydentävillä kursseilla ja ajankohtaisilla koulutuksilla. Ammattitutkintoa suorittavan on mahdollista valita erikoistuvansa asunto-osakeyhtiön isännöintiin, vuokratalon isännöintiin tai kiinteistöjen teknisiin palveluihin. Ala ja sen toimikuvat ovat laajat ja taloyhtiöiden hoitamisen lisäksi isännöitsijän tulee hallita asumisneuvontaa ja olla taitava sosiaalisissa tilanteissa sekä ongelma- ja kriisitilanteissa. Isännöitsijöillä on myös vaitiolovelvollisuus tehtäviinsä liittyen ja heidän tulee työssään noudattaa isännöintiin liittyviä eettisiä ratkaisuja sekä normeja. On koko taloyhtiön etu, että isännöitsijä on tarpeeksi asiantunteva alaansa liittyvien tehtävien suorittamisessa.
Isännöinnistä tehdään taloyhtiön hallituksen kesken sopimus, jossa sovitaan mahdollisimman tarkasti, sopimuksen sisältö, kuukausipalkkioon kuuluvat tehtävät ja mahdolliset erillislaskutukseen kuuluvat tehtävät. Isännöitsijän tulee huolehtia taloyhtiön juoksevasta hallinnosta asunto-osakeyhtiölain mukaan ja noudattaa tarkasti hallituksen antamia ohjeita sekä tehtäviä. Tehtävät ja ohjeet riippuvat taloyhtiön laadusta ja tehtävänannon laajuudesta. Isännöitsijän tehtävät vaihtelevat myös paljon riippuen taloyhtiön hallituksesta sekä esimerkiksi asuntojen iästä ja kunnosta. Myös isännöintipalveluiden hinnat vaihtelevat riippuen isännöitsijän ammatillisesta osaamisesta, taloyhtiön tarpeista sekä isännöintiin liittyvästä kilpailusta.

No Comments

Post A Comment